Moj resnični božič (6)

Moj resnicni bozic 1adv cetMisli upanja za adventni in božični čas.

Potrebujemo advent, da se naučimo adventno živeti – da se iz pustolovščine adventa kaj naučimo za pustolovščino življenja. Potrebujemo konkretni praznik, potrebujemo te tedne, da se vedno znova uvajamo v takšno življenjsko držo in naravnanost. (Andrea Schwarz)

Andrea Schwarz (1955) je nemška socialna pedagoginja, zaposlena kot svetovalka, dejavna tudi pri pastoralni službi škofije Osnabruck, je iskana predavateljica in predvsem plodna pisateljica. Po vsem svetu jo poznajo po njenih knjigah z duhovno vsebino in je trenutno ena najbolj branih avtoric duhovne literature. V pričujoči knjigi Moj resnični božič nas vodi skozi adventni in božični čas do svetih treh kraljev. Ker je božič čisto poseben praznik in ima v resnici malo skupnega s stresnimi nakupi, bitko za parkirne prostore ... z romantičnim razpoloženjem, ki ga pričarajo osvetljene mestne ulice ... pesmi ki prihajajo iz zvočnikov ...Resnični božič je v resnici veliko več. Je Bog, ki stopa k človeku. K vsakemu človeku, saj Jezus ne dela izjem. (...)

    Andrea Schwarz
    MOJ RESNIČNI BOŽIČ
    152 strani, 12,5 x 20,5 cm
    ttrda vezava, črnobele fotografije
    cena 14,90 €, s kartico zvestobe 13,41 €

    * * *
    Prelistajte:
    * * *
    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Sveti Hieronim in naš čas

Kdor hoče resnično praznovati božič, potrebuje pustolovščino adventa, da se božič lahko rodi. Advent lahko razumemo in ga primerno predstavimo le tako, če ta čas štejemo nazaj od božiča. In prav tako kot noče biti božič samo datum v našem koledarju, prav tako niso ti tedni pred sveto nočjo samo čas od 1. adventne nedelje do 24. decembra, niso samo tedni božične peke in  nakupov, stresa in božične pošte, priprave tega in onega ...

Pustolovščina adventa je

  • čakanje in prisluškovanje, če se kaj dogaja,
  • iskanje in odločitev za pot,
  • videti zvezdo v temi in ji zaupati,
  • imeti sanje in želje, upanje in hrepenenje,
  • nezadovoljstvo s tem, kar je - in stremljenje po tem, kar še ni, pa bi lahko bilo,
  • hrepenenje po več življenja, po resničnem življenju,
  • iskanje Boga v lastnem življenju,
  • umetnost čudenja,
  • tista svetla budnost, ki opazuje svoje življenje in stvarstvo

In pustolovščina se začenja: ko slišiš neizrečeno, ko zaupaš neverjetnemu, ko se premakneš, ko se odparaviš na pot. Kdor se bliža pustolovščini božiča, se spusti v pustolovščino adventa ...

(se nadaljuje)

pripravlja in izbira Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Gradimo nov svet. Svet ljubezni, miru in dobrote. Gradimo ga s trpljenjem. Gradimo ga najprej v lastnih dušah. Potem bo vstal tudi v drugih.

(Cvetana Priol)
Petek, 26. April 2024
Na vrh