Bog ima načrt z mano

V Ognjišču, na katerega sem naročena, sem prebrala zgodbo Bog ima neki načrt z mano, zato sem preživela te nesreče in preizkušnje (Naši preizkušani bratje, november 2017). Tudi sama bi rada na kratko opisala svojo izkušnjo.
Junija leta 2010 sem imela hudo prometno nesrečo. V zgodbi, ki sem jo brala, se vidim tudi sama. Tudi ko sem se jaz ponesrečila, je takoj prišel reševalec motorist, nato gasilci. Zdravnica in reševalci in me odpeljali v Klinični center v Ljubljano, kjer me je že čakala ekipa zdravnikov, da so me operirali. Operacija je trajala zelo dolgo, bila sem petnajst dni v komi.
Vsa župnija je molila zame, veliko maš je župnik opravil, da bi se zbudila iz kome. Ko sem po nesreči in okrevanju prišla prvič k maši v župnijsko cerkev, je bil to velik dogodek. Župnik je na koncu maše povedal, da so molitve uslišane in vsi farani so me objemali in se veselili z mano.
pismo 12 2017bMož se je zaobljubil da bo, če preživim in se zbudim iz kome, zgradil kapelico nasproti hiše in to je tudi storil. Leta 2014 je kapelico zgradil in takrat smo imeli prvo mašo pri njej in blagoslov kapelice.
Sedaj imamo vsako leto okrog 1. junija pri kapelici mašo. Vsako leto se zbere več ljudi. Župnik daruje mašo in pri njej sodelujejo še drugi.
Povedati želim, da ima Bog res za vsakega načrt v življenju. Kajti jaz sem bila že v nebesih. Veselila sem se z ljudmi, vsi so imeli krila in nato se je pojavil črni predor, skozi katerega sem potovala, in na koncu se je pojavila svetloba. Takrat sem zagledala moža in zdravnika, ki sta mi povedala, kaj se je zgodilo.
To je moje ponovno rojstvo, kajti res je tako Bog ima načrt z mano.
Florjana

Vaše pričevanje, ki se nanaša na že objavljeni prispevek v Ognjišču, sem uvrstil v revijo, ker odraža vašo vero in vero ter zaupanje vaših najbližjih. Ne potrebuje odgovora, saj je že samo pričevanje odgovor na življenjsko zmedo mnogi današnjih ljudi. Ne vedo, zakaj bi živeli, ne vidijo smisla svojemu bivanju. Vi ste svoj smisel prejeli in okrepili tudi po hudi nesreči. V njej ste izkusili Božjo bližino in pomoč. Samo želimo si lahko, da bi veliko današnjih ljudi odkrilo smisel svojega življenja v veri in zaupanju v Boga in v besedah, ki ste jih napisali: Bog ima res za vsakega načrt v življenju.

RUSTJA, Božo (Pisma). Ognjišče, 2017, leto 53, št. 12, str 49.

Zajemi vsak dan

Cerkev današnjemu človeštvu deli zaklade Božje milosti, ki človeka dvigajo na dostojanstvo Božjih otrok ter so varstvo in pomoč za dosego bolj človeškega življenja.

(sv. Janez XXIII.)
Četrtek, 25. April 2024
Na vrh