Odmev na pismo: Kje dobiti fanta ...

Draga Vida!
pismo 11 2018oTvoja vera je globoka in močna, zato moraš vztrajati do konca. Opisala ti bom, kaj se je meni zgodilo pred leti in v drugačnih razmerah, kot so danes. Imela sem 21 let in imela sem fanta, ki mi je pomenil vse, bil pa je površen v veri. Nihče od nas ni popoln in tega se moramo zavedati. S časom sem spoznala, da se noče na nikakršen način spremeniti, zato sta se najini poti razšli. Čeprav sem mnogo molila in upala, se nisva več srečala. Ostala sva le prijatelja, vsak trdno prepričana v svoja dejanja. Prosila sem Boga, naj mi pokaže jasneje, kdo naj bi bil moj življenjski sopotnik. Nekega dne sem srečala drugega fanta. Služil je domovini, takrat so fantje služili vojsko. S pogledi sva govorila vse, ker drugače nisva smela. Moj fant je bil komunist in neveren in verjetno je to pri sebi utemeljil. Ko sem izvedela, da nima vere, sem občutila strašno bolečino in mnoge dneve in noči sem bila boje s svojim razumom in čustvi. Neki glas mi je govoril, da je moja naloga rešiti njegovo dušo in mu pokazati pot življenja. Tedaj je bil hujši del boja za mano. Pod Njegovim vodstvom sem stopila v nov boj. S svojim življenjem sem mu dokazala, da me vodi Bog. Fant me je resnično ljubil in v začetku, mogoče tudi zaradi tega, je pokazal vso dobro voljo, da sprejme moje prepričanje. Prišel je dan, ko je zapustil vojašnico in skupaj sva pristopila prag cerkve. Bilo me je strah, kako bo on sprejel moje obnašanje, ali bo razumel, čemu znamenje križa in poklon pred oltarjem? Zbrala sem ves svoj pogum in šla korak pred njim po cerkvi. Otrpla sem se ustavila pred tabernakljem in se počasi pokrižala. Kot nebogljen otrok me je prosil, naj ga naučim narediti križ. Občutila sem njegovo srčno željo, da je pred Njim zares postal moj. S preprostimi besedami sva se zahvalila Jezusu za ta prelom v njegovem življenju. Poklonila sva se in odšla proti izhodu. Tedaj sva se še enkrat pokrižala in zdaj je križ naredil brez napake.
Zunaj sva z roko v roki odšla proti avtobusni postaji, začela sva znova. Fant je docela spremenil svoje prepričanje, ker je ob meni spoznal pravi smisel življenja. Zdaj drug drugega učiva z iskreno ljubeznijo premagovati težave tega življenja.
Magdalena


Pismo kje dobiti fanta, ki bo živel zdržno do poroke je bilo objavljeno v: Ognjišče, 2018, leto 54, št. 10, str. 38

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh