Knjižna ponudba Ognjišča 2017-18

knjizna ponudba Ognjisca katalog 2017 18

PRELISTAJTE knjižni katalog, ki je priložen  decembrskemu Ognjišču

V njem je tudi nekaj novosti:
- čisto sveža je knjiga Karla Gržana Jaz, Čarli Čeplin. Kdo od bralcev se ne spominja Gržanovih humoresk, ki jih je dve leti objavljal v naši reviji? Sedaj so zbrane v knjigi in tem je avtor dodal še nekaj drugih. Knjigi je dodana zgoščenka, na kateri napovedovalec na Radiu Ognjišče Marijan Bunič, znan po svoji interpretaciji humorističnih besedil, pripoveduje izbrane humoreske. Pater Gržan zatrjuje, da sta si beseda duhovitost in duhovnost izredno blizu. To dokazuje tudi s to knjigo.
- knjiga Zakladnica modrosti bo izšla prve dni decembra, je druga iz zbirke Za luč in moč (prva je Zakladnica molitve). V novi knjigi gre za izbor življenjskih modrosti, večinoma iz rubrike Zajemi vsak dan, ki že od leta 1984 izhaja v Ognjišču, pa tudi od drugod. V knjigi je zbranih 930 misli različnih avtorjev (280). Misli so urejene tematsko ...Silvester Čuk je v spremni besedi napisal, da je bilo objavljanje misli stalnica v Ognjišču, čeprav se je oblika misli, oziroma isker, ki naj nam polepšajo, osvetlijo in osmislijo dan, skozi desetletja spreminjala. Številni bralci se še spominjate knjige Misel za lepši dan, ki je izšla leta 2001 in je v kratkem času doživela štiri ponatise. Upam, da bo tako tudi s tokratnim izborom misli.
- pripravili smo tudi dve zbirki božičnih voščilnic. V prvi zbirki so motivi mozaikov p. Marka Rupnika, v drugi pa različni božični motivi. ‘Dodatna vrednost’ teh voščilnic je, da imajo na hrbtni strani misel ali pa molitev, ki jo družina ali posameznik opravi na sveti večer ali na novo leto.


poglejte pa tudi v našo spletno knjigarno  knjigarna.ognjisce.si, kjer boste poleg zanimivih knjig, kartonk, CDjev ... našli še ... posebno Miklavževo ponudbo, ... jaslice ... voščilnice ... in še veliko drugega iz verskega darilnega programa založbe Ognjišče.

 Marko ČUK

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh