Trdno veruj v Boga

V neki družini je bil oče brezverec, mati pa je bila zvesta vernica. Imela sta hčer edinko. Dekle je kolebalo med materino vero in očetovo nevero. Mama je redno obiskovala cerkev, oče pa se je iz tega norčeval. Hči je imela oba rada. Ko je bila stara šestnajst let, je zbolela.
povejmo z zgodbo 11 2017bNekega večera sta ob njeni postelji vsak na svoji strani stala starša. Z njunih obrazov je razbrala, da se bojita najhujšega. Hčerka je z eno roko prijela očetovo roko, z drugo pa materino, in vprašala: »Ko bi sedaj umirala, kako naj umrem: v očetovi neveri ali v materini veri?«
Oče se je jokajoč sklonil k bolni hčerki in dejal: »Dragi otrok, umri v materini veri, kajti moja nevera ti nič ne pomaga!« Hčerka je poslušala očeta in prosila Boga, naj ji nakloni dar vere, kakršnega ima mati.

Vera je dragocena, ker se nanjo lahko opremo, ko odpovedo vse druge stvari v življenju. Ko ni več nobenih odgovorov, lahko najdemo odgovor v veri. Popolno temo nam lahko razsvetli luč vere.

B. Rustja, Povejmo z zgodbo, v: Ognjišče 11 (2017), 33.
knjiga: V preizkušnji mi bodi blizu, (Zgodbe za dušo. Nova serija 4), Ognjišče, Koper, 2020, 107.
naročila knjig iz zbirke Zgodbe za dušo v spletni knjigarni Ognjišča.
iz zgodovine: Zgodbe za dušo že petindvajset let.

Zajemi vsak dan

Velikonočni kristjan mora prinašati v svojo okolico, najprej v svojo družino, med svoje prijatelje in sodelavce vedrino in mir, krščanski optimizem in delovno vzdušje.

(Franc Bole)
Četrtek, 18. April 2024
Na vrh