Ko po starem ne gre več naprej …

Za znoret! Vedno znova pridem do te točke ... Ne vem, kaj je s temi puncami ... Že Jana, pa Špela ... Ravno takrat, ko sem 'imel vse v rokah' – ko sem obvladoval situacijo, so odhajale. Jana mi je zabrusila v slovo, da sem manipulant. Špela mi je rekla: "Upam, da boš prihodnjič, ko boš prišel do iste lekcije, ugotovil, da se moraš za življenje v dvoje učiti. Ti misliš, da lahko vodiš vse po svoji volji – celo ljubezen. A jo prav zato dušiš. Mogoče boš nekoč spoznal, da je ljubezen učiteljica in se je treba v marsikaj privzgojiti in priučiti, da te lahko vodi dalje ..." Počutil sem se ponižan. Njene besede sem hotel odmisliti; odganjal sem jih, dokler mi ni Simona povedala, da "tako ne gre več naprej." Zakaj ne? Saj jo imam rad – vse bi storil zanjo; ona pa govori, da jo dušim. Jaz nisem kriv ... Še nikoli se nisem bil tako na tleh ...«

    Karel Gržan je pričel s pisanjem nove rubrike Začinjeno za življenje, kjer skozi zgodbo poda recepte za rast v odnosu. Poleg tega se na teh straneh znajde pravi kulinarični recept. 

1401-026a

 

Zajemi vsak dan

Božja volja je nekaj najdragocenejšega. Ker kristjan pozna lastno revščino, nezanesljivost in greh, bo njegova bojazen, da bo spregledal Božjo voljo, toliko bolj živa.

(Romano Guardini)
Ponedeljek, 24. Junij 2019

Ognjišče na Facebooku

Na vrh