bl. Francesco Bonifacio

Bonifacio Francesco(* ob obletnici) Blaženi Francesco Bonifacio se je rodil 7. septembra 1912 v verni italijanski delavski družini v Piranu. Gimnazijo je obiskoval kot gojenec malega semenišča
v Kopru, bogoslovje pa je študiral v goriškem semenišču, kjer so se na duhovništvo pripravljali slovenski, hrvaški, italijanski in furlanski bogoslovci. V duhovnika je bil posvečen 27. decembra 1937 v Trstu. Deloval je med verniki v Istri. 11. septembra 1946 je bil umorjen iz sovraštva do vere in Cerkve. Za blaženega je bil razglašen 4. oktobra 2008.

več o bl. Francescu Bonifaciu

njegova misel:

»Svet potrebuje svetost, kajti v nasprotnem primeru bo za človeštvo čedalje huje. Kdo drug pa, če ne (tudi!) duhovnik naj bo svet. Oh, kako bi bilo lepo, da bi nekega dne pokazali svetu svete duhovnike!«.

molitev

Bog, ti si Oče vseh ljudi in želiš, da bi vsi prišli do spoznanja resnice in se zveličali. Boli te, ko se ljudje med seboj izključujemo in sovražimo, še zlasti, če si jemljemo osnovne pravice ali celo življenje. Prosimo te po priprošnji blaženega Bonifacia za vse žrtve vojnega in povojnega nasilja: daj pokojnim večni mir, daj živečim, da bi se med seboj spravili, da žalostna preteklost ne bi obremenjevala sedanjosti in prihodnosti, daj da bi raslo vzdušje odpuščanja in medsebojnega zaupanja. Saj si ti naš skupni Oče in tvoj Sin Jezus Kristus je daroval svoje življenje za nas vse. Prosimo te, podeli nam spravo po njegovem zasluženju. Amen.

pripravlja Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Cerkev današnjemu človeštvu deli zaklade Božje milosti, ki človeka dvigajo na dostojanstvo Božjih otrok ter so varstvo in pomoč za dosego bolj človeškega življenja.

(sv. Janez XXIII.)
Četrtek, 25. April 2024
Na vrh