bl. Francesco Bonifacio

Bonifacio FrancescoBlaženi Francesco Bonifacio se je rodil 7. septembra 1912 v verni italijanski delavski družini v Piranu. Gimnazijo je obiskoval kot gojenec malega semenišča
v Kopru, bogoslovje pa je študiral v goriškem semenišču, kjer so se na duhovništvo pripravljali slovenski, hrvaški, italijanski in furlanski bogoslovci. V duhovnika je bil posvečen 27. decembra 1937 v Trstu. Deloval je med verniki v Istri. 11. septembra 1946 je bil umorjen iz sovraštva do vere in Cerkve. Za blaženega je bil razglašen 4. oktobra 2008.

več o bl. Francescu Bonifaciu

njegova misel:

»Svet potrebuje svetost, kajti v nasprotnem primeru bo za človeštvo čedalje huje. Kdo drug pa, če ne (tudi!) duhovnik naj bo svet. Oh, kako bi bilo lepo, da bi nekega dne pokazali svetu svete duhovnike!«.

molitev

Bog, ti si Oče vseh ljudi in želiš, da bi vsi prišli do spoznanja resnice in se zveličali. Boli te, ko se ljudje med seboj izključujemo in sovražimo, še zlasti, če si jemljemo osnovne pravice ali celo življenje. Prosimo te po priprošnji blaženega Bonifacia za vse žrtve vojnega in povojnega nasilja: daj pokojnim večni mir, daj živečim, da bi se med seboj spravili, da žalostna preteklost ne bi obremenjevala sedanjosti in prihodnosti, daj da bi raslo vzdušje odpuščanja in medsebojnega zaupanja. Saj si ti naš skupni Oče in tvoj Sin Jezus Kristus je daroval svoje življenje za nas vse. Prosimo te, podeli nam spravo po njegovem zasluženju. Amen.

pripravlja Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Ni pomembno, na katero mesto nas je Bog postavil; važno je, da tam napravimo to, kar po svojem najglobljem prepričanju spoznamo, da Bog prav od nas pričakuje.

(Janez Zupet)
Nedelja, 31. Maj 2020
Na vrh