Priznan drugi čudež Janeza Pavla II.?

Priznan drugi čudež Janeza Pavla II.?

Teološka komisija Kongregacije za zadeve svetnikov je priznala drugi čudež na priprošnjo Karla Wojtyle, ki se je zgodil po njegovi beatifikaciji. Da bi bil papež Janez Pavel II. razglašen za svetega, je potrebno samo še soglasje komisije kardinalov in škofov na isti kongregaciji, kar bi ta lahko storila že v prihodnjih tednih. Temu sledi končni papežev podpis dekreta.

Dva vatikanska zdravnika sta že predhodno proučila novi primer ozdravitve in se oba pozitivno izrazila o njem. Dosje z vsemi dokumenti in pričevanji je bil uradno poslan na Kongregacijo za zadeve svetnikov. Ta je zadevo takoj uvrstila na dnevni red. Vatikan je vest o tej ozdravitvi ohranjal v strogi tajnosti, govori pa se, da gre za primer, nad katerim bo svet ostrmel in da se je čudež zgodil prav na večer papeževe beatifikacije. Predpisi določajo, da se mora po beatifikaciji zgoditi še en čudež na priprošnjo blaženega, da je ta razglašen za svetnika.

Nekateri zaradi hitrosti, s katero teče postopek, predvidevajo, da bi Janez Pavel II. lahko bil razglašen za svetnika že 20. oktobra, to je med 35. obletnico izvolitve za papeža (16. oktobra) in umestitve za Petrovega naslednika (22. oktobra). Na ta dan tudi praznujemo god blaženega Janeza Pavla II.

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh