"Vrni mi rožni venec, drugo lahko obdržiš"

Vrni mi rožni venec, drugo lahko obdržišTako je prosil argentinski teniški igralec Juan Martin Del Potro, potem ko so ga okradli na pariški železniški postaji in mu med drugim vzeli tudi rožni venec, ki ga je blagoslovil papež Frančišek. Zanj je bila velika čast, da je imel ta molek. »Odvzeli so mi del življenja. Ne morem misliti na to. Zelo me boli. Sedaj ne morem več nanj moliti, a spomin na dan, ko sem se srečal s papežem Frančiškom, mi ne more nihče vzeti.«

»Na železniški postaji sem se obrnil, ko me je nekdo prosil za avtogram in takrat so me okradli,« je pojasnil Del Potro, teniški igralec, ki trenutno zavzema 5. mesto na ATP lestvici najboljših teniških igralcev sveta. Že večkrat je dal vedeti, da je iskren vernik in da vera pomeni važno mesto v njegovem življenju. Teniškemu igralcu je molek poklonil papež na avdienci v času teniškega turnirja v Rimu, na katerem je sodeloval. Tako Del Potro, kakor papež izhajata iz Argentine. Ker igralcu rožni venec veliko pomeni, je prek televizijskih kamer sporočil tatu: »Samo to želim – prosim te, vrni mi rožni venec. Tega sem vedno nosil s seboj. Vzemi druge stvari, prosim te samo, da mi vrneš rožni venec. Brez tega osebnega papeževega daru, ki mi veliko pomeni, težko igram na tako velikem in pomembnem turnirju,« je dejal Del Potro, ko je v začetku novembra sodeloval v Londonu na zaključnem turnirju najboljše osmerice (teniški Masters).

Zajemi vsak dan

Ni pomembno, na katero mesto nas je Bog postavil; važno je, da tam napravimo to, kar po svojem najglobljem prepričanju spoznamo, da Bog prav od nas pričakuje.

(Janez Zupet)
Nedelja, 31. Maj 2020
Na vrh