Osebnost leta in osebnost, o kateri se največ govori na internetu

Osebnost leta in osebnost, o kateri se največ govori na internetu11. decembra 2013 je revija Time za osebnost leta izbrala papeža Frančiška. V utemeljitvi priznanja so zapisali, da je Frančišek 'ljudski papež' in je kot »voditelj katoliške Cerkve postal nov glas vesti«. P. Federico Lombardi, tiskovni predstavnik Svetega sedeža, je imenovanje označil kot pozitivno znamenje, saj je prestižno priznanje na področju mednarodnega tiska dobil nekdo, ki svetu oznanja duhovne, verske in moralne vrednote ter je zagovornik miru in večje pravičnosti. Dodal je še, da "papež ne išče slave in uspeha, kajti svojo službo opravlja zaradi oznanjevanja evangelija Božje ljubezni do vseh". Naj spomnimo, da sta bila tudi dva predhodnika sedanjega papeža imenovana za osebnost leta: 1962 Janez XXIII., leta 1994 pa Janez Pavel II.

Že pred tem so papeža Frančiška razglasili za osebnost, o kateri se največ govori na internetu. Številni se sprašujejo, od kod taka priljubljenost sedanjega papeža med ljudmi? Kako to, da je priljubljen tudi med nevernimi in nekatoličani? Morda je eno od skrivnosti odkril spletni portal The Huffington Post, ki je razkril, naj bi se sveti oče, ki je znan po bližini ubogim, bolnim in ljudem na robu družbe, ponoči tiho odpravi iz Vatikana. Preoblečen v navadnega duhovnika naj bi hodil k brezdomcem in celo z njimi razdelil hrano, ki jo je prinesel s seboj. Nadškof Konrad Krajewski, vatikanski 'miloščinar', pisanja portala ni zanikal. (br)

Zajemi vsak dan

Jezus gleda drugače, da bi se človek lahko v njegovem pogledu spreobrnil. Jezus je videl življenje, kjer so drugi videli le smrt, dobroto, kjer so drugi videli le greh.

(Jurij Bizjak)
Ponedeljek, 22. Julij 2024
Na vrh