Katoliški radio - hit v muslimanskem Bangladešu

Katoliški radio - hit v muslimanskem BangladešuRadio Veritas (Resnica) Asia je ime mednarodne radijske postaje, ki ima svoj sedež na Filipinih in oddaja v več jezikih. Zanimivo je, da je najbolj poslušana njena izpostava v Bangladešu, ki oddaja program v bengalskem jeziku in kjer je kar 99 odstotkov njenih poslušalcev muslimanov.

Radijska postaja sodeluje z Azijsko škofovsko konferenco in se je je že prijel vzdevek 'azijski misijonar' in 'glasnik azijskega krščanstva'. V Bangladešu jo redno posluša 33 milijonov ljudi. Moramo pa se zavedati, da v tej državi s 150 milijonov prebivalcev katoličani predstavljajo samo 0,6 odstotka prebivalstva. Poslušalci so dejali, da je poslušanje Radia Veritas spremenilo njihovo življenje na bolje in jih je spodbudilo k večji družbeni in duhovni zavzetosti. Radio ima bogat informativni program, v katerem obravnava aktualne teme iz gospodarstva in politike, pa tudi družinsko tematiko in problem položaja žensk v družbi (smo v muslimanskem okolju). V duhovnem programu je poleg katoliških duhovnih vsebin prostor tudi za literaturo drugih verstev, zlasti islama in budizma.

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh