Maradona: papež je resnična argentinska desetka

zanimivosti 10 2014bTako je po srečanju s papežem Frančiškom dejal eden najboljših nogometašev vseh časov, Diego Armando Maradona ter dodal, da ga je prav papež spet približal katoliški Cerkvi. Znameniti igralec se je srečal s papežem po tekmi 1. septembra, v kateri so znani nogometaši (Maldini, Del Piero, Zanetti, Baggio, Pirlo, Ševčenko, Etò, Simeone in številni drugi) na papeževo pobudo odigrali dobrodelno nogometno tekmo na rimskem Olimpijskem stadionu.

Pred tekmo je papež sprejel športnike in jih nagovoril. Njegove besede smo povzeli v prejšnjem prispevku. Od petdesetih velikanov nogometa je največ pozornosti požel Maradona – genialna argentinska desetka. »Globoko sem ganjen, ker sem ga mogel objeti,« je dejal nogometni genij. »Oddaljil sem se od katoliške Cerkve, ker sem menil, da ne naredi dovolj za uboge, in ko je Bog vzel k sebi mojo mamo. Toda sedaj so se s Frančiškom stvari spremenile.« In kaj mu je rekel papež po objemu? »Da me je čakal in to me je ganilo. Obljubil sem mu, da bom vedno navzoč tam, kjer se bo delalo za mir. On je pravi, 'nadpovprečni', več od Maradone. On je prava argentinska desetka!« To je tudi pokazal na viden način, ko je papežu daroval nogometni dres s svojo desetko.

Zajemi vsak dan

Cerkev današnjemu človeštvu deli zaklade Božje milosti, ki človeka dvigajo na dostojanstvo Božjih otrok ter so varstvo in pomoč za dosego bolj človeškega življenja.

(sv. Janez XXIII.)
Četrtek, 25. April 2024
Na vrh