Sestra Cristina objavila prvi singl

zanimivosti 12 2014bSestra Cristina, italijanska uršulinka, ki je zmagala na italijanskem talent showu, in je s svojim pojavljanjem v javnosti požela tako odobravanja kot kritike, je najavila video spot za svoj album. Gre za obdelavo pesmi znane pevke Madonne Like a virgin (kot devica). Nekateri so zaradi obdelave te pesmi menili, da sestra namerno provocira, saj je pesem v svoji izvirni različici zamišljena kot provokacija erotičnih stihov, ob katerih se je vrtel ustrezen spot. Gre za taktiko, ki jo je Madonna redno uporabljala.

Sesta Cristina pa je v pogovoru za italijanski katoliški dnevnik Avvenire pojasnila, da je sama izbrala to pesem in da z izborom ni želela nikogar provocirati. »Ko sem brala besedilo, neobremenjena s prejšnjimi razlagami, sem razumela, da je pesem o ljubezni, ki ima moč obnoviti ljudi in jih rešiti njihove preteklosti. Zato sem iz nje naredila balado, ne pa plesne popularne pesmi, kakršna je bila nekoč. Nekaj bliže molitvi kakor pop pesmi,« je še pojasnila sestra.

Italijanski dnevnik je še zapisal, da sestra vse, kar zasluži, takoj posreduje svojemu redu, ki denar nameni v svoje karitativne projekte. »Jaz imam obljubo uboštva,« je pribila redovnica.

Zajemi vsak dan

Zelo moder je, kdor ni vihrav v ravnanju, a tudi ne vztraja trmasto pri svojem. Ni ravno znamenje modrosti, če vsakemu verjameš na besedo in takoj razneseš, kar slišiš ali verjameš.

(Tomaž Kempčan)
Sobota, 30. Maj 2020
Na vrh