Papež Frančišek bavarskim nogometašem

zanimivosti 12 2014cPapež Frančišek se je 22. oktobra 2014 srečal s člani nemškega nogometnega kluba Bayern München. Pozdravil jih je pred začetkom splošne avdience. »Včeraj ste odigrali odlično tekmo,« je dejal papež in jim tako čestital za rezultat 7:1 v ligi prvakov proti Romi. Med nagovorom članom bavarskega kluba je papež, tudi sam nogometni navijač argentinskega kluba San Lorenzo, poudaril, kako je nogomet dober za zdravje, zaradi moštvenega duha pa je še posebej koristen otrokom.

Predsednik Karl Hopfner in direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge sta papežu podarila žogo s podpisi vseh igralcev. Kapetan Philipp Lahm in vratar Manuel Neuer pa sta mu izročila majico s številko 1 in imenom Franziskus. Poleg tega bo bavarski nogometni klub papežu Frančišku podaril tudi milijon evrov za reveže. Ta vsoto bodo zbrali med prijateljsko tekmo v prihodnjem letu. Čemu natančno bodo denarna sredstva namenjena, pa bo, kot je pojasnil Rummenigge, odločil papež sam.

Zajemi vsak dan

Zelo moder je, kdor ni vihrav v ravnanju, a tudi ne vztraja trmasto pri svojem. Ni ravno znamenje modrosti, če vsakemu verjameš na besedo in takoj razneseš, kar slišiš ali verjameš.

(Tomaž Kempčan)
Sobota, 30. Maj 2020
Na vrh