Brazilski angelski surfar začel pot na oltar

zanimivosti 12 2014dKongregacija za zadeve svetnikov je odobrila prošnjo nadškofije Rio de Janiero, ki želi začeti postopek za beatifikacijo Guida Schaffera, brazilskega bogoslovca, ki je umrl v 34. letu starosti, samo nekaj tednov pred mašniškim posvečenjem. Kljub prezgodnji smrti je pusti globoko sled v brazilski Cerkvi.

Schafferja so imenovali 'angelski surfar' zaradi njegove ljubezni do tega športa. Umrl je leta 2009 v nesreči med surfanjem na plaži Ria de Janerira, kjer si je zlomil vrat in utonil.

Rojen je bil v premožni zdravniški družini in se tudi sam odločil za zdravniški poklic in tako sledil staršem. Ko je začutil božji klic, je stopil v semenišče. Njegova želja je bila, da bi po mašniškem posvečenju pomagal bližnjim kot duhovnik in zdravnik.

Že kot semeniščnik je bil znan po pastoralnem delu in zavzetem oznanjevanju Kristusa. Globoko sled je zapustil v evangelizaciji revnih prebivalcev v brazilskih favelah. »Bil je zelo čuteč za potrebe drugih ljudi, človek velike vere in goreče ljubezni do Božje besede,« je dejal o njem Roberto Lopes, zadolžen za zadeve svetnikov v škofiji Rio de Janiero. Lopes še poudarja, kako je Schaffer postal velik navdih za tisoče mladih, ki "so se odločili hoditi po poti svetosti, in nadaljevali delati to, kar delajo mladi ljudje".

Ta duhovnik je še povedal, kako je njihova škofija med Svetovnim dnevom mladih organizirala razstavo o Schafferjevem življenju, ki je bila zelo obiskana. Vse več ljudi se je oglašalo v nadškofiji in pričevalo, kako so bili uslišani na priprošnjo brazilskega bogoslovca. Zato so se odločili, da začnejo postopek za beatifikacijo.

Zajemi vsak dan

Preden naj svet privedemo k veri in ga sploh pritegnemo, se mu moramo približati in z njim govoriti.

(sv. Pavel VI.)
Sreda, 24. April 2024
Na vrh