Otroci iz istospolnih zvez za družino z očetom in materjo

zanimivosti 06 2015cŠest ljudi, ki so odrasli v istospolnih zvezah je na ameriško vrhovno sodišče vložilo predlog, ki naj sodnike odvrne od uzakonitve istospolnih porok. V njem so navedli svoje izkušnje iz otroštva. Dawn Stefanowicz, ki je odraščal z dvema bratoma in istospolnim očetom ter njegovimi številnimi ljubimci, je dejal: »Nisem imel otroštva.« Denise Shick pa je dodala: »V mojem domu ni bilo varnih meja.« Povedala je, da je njen transspolni oče za njo vohunil, ji kradel obleke ter skušal postajati kakor ona. Ko se je iz dekleta razvila v žensko, je hotel biti prav takšen kot je ona.

Ameriško združenje psihologov in sociologov sta ostro napadla sociologa Paula Sullinsa, katerega raziskave so pokazale, da imajo otroci, ki so odraščali v istospolnih zvezah dvakrat več čustvenih problemov kot otroci staršev različnega spola, tudi če sta starša ločena.

Robert Oscar Lopez, ustanovitelj in predsednik Mednarodnega inštituta za pravice otrok, je dejal, da sodniki pogosto sprašujejo odvetnike, ali istospolna poroka 'škoduje' komurkoli. Odgovor na to vprašanje je v kratkih razlagah omenjene tožbe in drugih zapisih, je izjavil Lopez, ki sta ga vzgajali njegova mati lezbijka in njena partnerka. Kratko razlago tožbene zadeve je vložil skupaj s kolegom B. N. Kleinom, ki je odraščal z materjo lezbijko in njenimi partnerkami. Ta razkriva, kako so se otroci borili z zmedo glede spola, pritiski, naj se prilagodijo gejevskim vrednotam in držam, ter občutji osamitve in žalosti, ne da bi se mogli o tem s komerkoli pogovoriti. (br)

Zajemi vsak dan

Cerkev današnjemu človeštvu deli zaklade Božje milosti, ki človeka dvigajo na dostojanstvo Božjih otrok ter so varstvo in pomoč za dosego bolj človeškega življenja.

(sv. Janez XXIII.)
Četrtek, 25. April 2024
Na vrh