Misijonska vas

zanimivosti 11 2015mis0Na prireditvi Misijonska vas v okviru Misijonskega središča Slovenije vsaki dve leti na ogled postavijo življenje, delo in uspehe slovenskih misijonarjev s celega sveta. Obiskovalci imajo možnost spoznavati kulturo, jezik, običaje in tudi razmere, kakršne vladajo v posamezni deželi.
Za pristen stik z življenjem v misijonskih deželah poskrbijo misijonarji, ki se udeležijo prireditve. Tako je na raznih delavnicah in predstavitvah možno stopiti v stik z misijonarji, jih povprašati o njihovem delu ali jim zgolj stisniti roko. Na ogled je bila postavljena tudi časovnica z vsemi slovenskimi misijonarji do danes, na misijonski tržnici pa je bilo možno kupiti pristne in unikatne izdelke iz misijonskih dežel.
Letošnja Misijonska vas je poseben poudarek namenila delu na Madagaskarju. Temu primerno je prireditev požela posebno pozornost, saj sta bila osrednja gosta na prireditvi Peter Opeka in Tone Kerin, oba misijonarja na Madagaskarju.
S to prireditvijo nam želijo organizatorji približati delo slovenskih misijonarjev po svetu in pokazati, kje in na kakšne načine se borijo z revščino, pomanjkanjem in zapuščenostjo ter približati to realnost tudi nam, ki živimo v izobilju, čeprav se tega pogosto ne zavedamo.
piše in fotografira: Matej Erjavec [matej.erjavec@ognjisce.si]
Ognjišče (2015) 11, str. 124

zanimivosti 11 2015mis2zanimivosti 11 2015mis5

zanimivosti 11 2015mis3zanimivosti 11 2015mis4

zanimivosti 11 2015mis6zanimivosti 11 2015mis7

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh