Urednikova beležnica januar 2014

1305-124a copy

Z božično (januarsko) številko Ognjišča stopamo v 50. leto izhajanja naše revije. Ob tem nas najprej navdaja občutje hvaležnosti, obenem tudi odgovornosti, da vam tudi v prihodnje pripravljamo lepo in zanimivo revijo pa tudi druge izdaje naše založbe. V prihodnjem letu, 2015, ko bomo praznovali 50-letnico revije, imamo v načrtu pripraviti tudi kakšen večji zunanji dogodek.

1305-124B - plamen

V jubilejnem letniku boste opazili nekaj novosti. Naj predstavim glavne. Menjali smo 'uvodničarja'. Doslej je uvodnike pisal Gregor Čušin, odslej jih bo Karel Gržan. Gregor Čušin pa nam bo v rubriki Razsuti tovor na svoj duhoviti način predstavljal nekatere življenjske resnice. Karel Gržan je začel s pisanjem nove rubrike Začinjeno za življenje, v katero bo, med drugim vključil tudi kakšen recept, zato se za leto poslavljamo od rubrike Kuhajmo s s. Nikolino. Nova je rubrika o folklori, prav tako je novost predstavljanje različnih ljudi, ki delajo v Cerkvi (duhovnik, redovnik-ca, misijonar ...). Že naslov rubrike En dan v Cerkvi z ... pove, da bo v njej predstavljeno, kako preživijo dan ljudje, ki so na različne načine v službi Cerkve. Tudi oblikovno je nov letnik prenovljen.

1305-124B - plamen

Božični čas je čas obdarovanj. Res je, da ne smemo podleči mrzlici potrošništva. Prav zato vas vedno znova spominjamo, da podarite knjigo duhovne vsebine, ki bo obdarovance notranje obogatila. Za božič imamo lep izbor knjig. Letos smo izdali knjigo Želim ti božičnega angela. Napisal jo je Anselm Grün. Lani pa smo izdali bogato knjigo istega avtorja s preprostim naslovom Božična knjiga (več na str. 16.) V njej pisec razmišlja o pomenu priprave na božič, o adventu, božičnih evangelijih in priljubljenih božičnih pesmih. Knjigi so dodani recepti za božično pecivo. Ne morem mimo knjige Zgodbe za advent in božič (oglejte si posebno akcijo na str. 85). Je poceni in koristno darilo, saj so v njej poleg zgodb tudi molitve, družinska bogoslužja in slike, vse to vam bo polepšalo praznične dni. Tokrat vam jo, skupaj z dvema drugima knjigama, ponujamo še posebej ugodno v Zlati akciji Ognjišča. To akcijo bomo ohranili cel jubilejni letnik. Na razpolago imamo tudi več božičnih knjig za otroke.

1305-124B - plamen

Pri obdarovanjih nam bo zelo prav prišla knjiga Spomin srca – misli o hvaležnosti (več na str. 57). S to knjigo, ki ji je priložena čestitka in darilna vrečka, se bomo z izbranimi mislimi lahko drugim zahvalili in jim izkazali pozornost. Iz tiskarne prihajata dve knjigi. Goriški (Italija) stolni župnik Sinuhe Marotta je napisal zanimive zgodbe Bo že Cerkev poskrbela. So sicer plod domišljije, a lepo kažejo, kaj se bi lahko v prihodnosti zgodilo z Cerkvijo. Sveže in sodobno pisanje. Knjiga Tvoje obličje iščem je ponatis misli ob evangelijih Boža Rustje. Med misli rad vpleta zgodbe, ki jih imajo ljudje radi, sporočajo pa nam marsikatero življenjsko resnico.

1305-124B - plamen

    Naročnina za revijo Ognjišče znaša 27,50 EUR pri župnijskih uradih, za naročnike po pošti pa 28,25.

Pričakujemo, da boste obnovili naročnino za revijo Ognjišče. Ta znaša 27,50 € pri župnijskih uradih, za naročnike po pošti pa 28,25. Kljub krizi in kljub temu, da se je letos zvišal davek na dodano vrednost, smo naročnino komaj zaznavno zvišali. Ne odpovedujte Ognjišča, če ne morete naročnine plačati v celoti, nam to sporočite in iskali bomo rešitev. Naročnina na Ognjišče je lepo darilo, zato ga naročimo mladi družini, prijateljem, sorodnikom ...

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh