YOUCAT - tečaj vere

Razumevanje krščanstva – uvajanje v 26 korakih

Biti kristjan pomeni razmišljati globlje in se ne zadovoljiti z nejasnimi odgovori. Tečaj vere (uvajanje v 26 korakih) želi navdušiti ... da bi mi, katoliški kristjani, spet pridobili tisti žar, ki so ga nekoč imeli prvi kristjani. Ti so imeli ugled, imeli so pogum in željo, da bi bili drugačni od sodobnikov, ki so jih poskušali na vse mogoče načine očrniti, ovajali so jih, zapirali, mučili ... z ničemer pa jih niso mogli prepričati, da bi se vrnili na "staro pot".
Glavni razlog je bil prav v njihovem trdnem prepričanju, v njihovi veri. Prvi kristjani so si zelo prizadevali, da bi spoznali svojo vero, da bi jo dobro poznali in bi se po tem razločevali od sodobnikov. Njihova vera ni bila nekaj, kar bi lahko čez kakšno leto, dve ... zamenjali s čim ustreznejšim ... Ne, vera je bila resničnost in zanjo so bili pripravljeni tudi umreti.
Danes je čas, da si kristjani s tako odločnostjo spet pridobimo ugled. Zato moramo dobro poznati vero Cerkve, ki jo prinaša Katekizem katoliške Cerkve (za mlade v razumljivejši obliki kot Youcat - katekizem). Papež Benedikt XVI. je mlade že ob izidu Youcata (2011) pozval, naj berejo katekizem, se vanj poglabljajo. V današnjem svetu je zelo pomembno, da so zakoreninjeni v veri bolj kot generacija njihovih staršev, da se bodo mogli z odločnostjo postaviti po robu izzivom in skušnjavam časa. Da bi z Božjo pomočjo premagali skušnjave potrošništva in druge napade hudobnega duha ...
Tečaj vere nam pomaga razumeti krščanstvo, pelje nas čez vse glavne "vrhove" naše vere ... spremljajo nas ugotovitve iz YOUCAT-a, ki nas s poti peljejo še globlje - v globino vere ...
Tečaj vere lahko opravlja vsak sam, še bolje pa je v skupini, s prijatelji, saj lahko tako prepričanja potrjujemo in bolje osvojimo s pomočjo dialoga. Obstaja pa tudi možnost, da si na pametni telefon naložimo brezplačni vodič YOUCAT (o tem več v knjigi - str. 170)

    YOUCAT - Tečaj vere
    182 strani, 12,5 x 20,5 cm,
    integralna vezava, dvobarvne fotografije
    redna cena: 17,90 €
    * * *
    Prelistajte:
    * * *
    Naročite knjigo
    tudi v spletni knjigarni Ognjišča

Zasidran v veri 3D

iz vsebine:

Kaj vemo o Bogu?
Kako se Bog prikaže ljudem?
Kaj pomeni verovati?
Čemu je dobro Sveto pismo?
Kaj pomeni: Bog postane človekj?
Zakaj trpljenje?
Zakaj križ?
Čemu potrebujemo Cerkev?
Zakaj se kristjani dajejo krstiti?
Zakaj se dajejo kristjani birmati?
Kako nas Bog spravi s seboj in z drugimi?
Zakaj je sveta maša osrednji dogodek Cerkve?
Kako Bog kliče?
Kaj pomeni celibatsko življenje v Cerkvi?
Kaj pomeni poročiti se v Cerkvi?
Kaj imajo zapovedi skupnega z ljubeznijo?
Kaj človeka dela človeka?
Kaj me osvobaja in kaj me utesnjuje?
Kaj pomeni "Posvečuj nedeljo!"?
Kaj pomeni "Ne pričaj po krivem!"?
Kako kristjani ravnajo družbeno odgovorno?
Kaj je to - molitev*
Kako se lahko naučimo moliti?
Kaj je češčenje?
Kako nas Jezus uči moliti?
Kako Bogu rečemo DA*

pripravlja: Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Zapoved »Spoštuj svojega očeta in svojo mater« posredno pravi staršem: »Spoštujte svoje sinove in svoje hčere«. Tako ta zapoved izraža globoko družinsko vez.

(sv. Janez Pavel II.)
Sobota, 20. April 2024
Na vrh