Knjižna ponudba Ognjišča pomlad 2020

Knjizna ponudba pomlad 2019 3DMorda ste opazili, da z majsko številko Ognjišča niste prejeli tudi obljubljenega Kataloga naših novosti in predlogov za obdarovanje (Knjižna ponudba - pomlad 2020). Ker v tem trenutku še ne kaže, da bi lahko začeli podeljevati zakramente (zlasti birmo), smo izid kataloga odložili.

Zato vas vabimo, da si katalog ogledate na naši spletni strani, ga listate in ko najdete kaj zanimivega, se lahko takoj (s klikom na naslov, sliko knjige, predmeta ... kjer je možnosti izbire več - na šifro) preselite v našo spletno knjigarno http://knjigarna.ognjisce.si/ - in nakupujete  Vabimo vas, da tudi tistim, ki nimajo dostopa do spleta ali se na njem ne znajdejo, pomagate pri dostopu do kataloga.

Katalog bomo izdali tuidi v tiskani obliki, ko se bodo razmere umirile.Tudi v majskem Ognjišču 2020 je na straneh 48-49 nekaj knjig in predmetov, ki so primerni kot darilo ob prejemu zakramentov krsta, obhajila in birme ... pa tudi za poroko imamo nekaj primernih daril.

PRELISTAJTE KNJIŽNO PONUDBO OGNJIŠČA za POMLAD 2020 in se oglasite v spletni knjigarni Ognjišča, pokličite: 05/611-72-20 (med 8 in 17. uro), pišite: Ognjišče d.o.o. Trg Brolo 11, 6000 Koper

 

 

ŠE NEKAJ  POVEZAV V KNJIGARNO (ne da bi listali katalog)

Ob zakramentih vam ponujamo predvsem knjige, saj smo prepričani, da je prav knjiga najboljše darilo, no, v naši ponudbi imamo tudi druge predmete (sveče, križe, obeske, ploščice, čestitke, slike, okvirje, vabila, darilne vrečke ...), ki so lahko več kot darila, so lahko drag spomin, ki bo v obdarovancu spodbudil rast vere.
Posebej predstavljamo vnaprej izbrana in pripravljena darila (komplete) za sveti krst, prvo sveto obhajilo in sveto birmo. Gre za pripravljena darila, v katerih je knjiga in nekaj različnih spominkov. Vse pa je v lični darilni škatli. Prednost teh kompletov je tudi ta, da jih dobite po ugodnejši ceni.
Izbrano darilo: komplet za sveti krst: knjižica v obliki blazine (Hvala za mehko blazino), zapestnica - rožni venček (po izbiri moder ali roza), križ z molitvijo Sveti angel - vse v darilni škatli
Izbrano darilo: komplet za prvo sveto obhajilo: knjiga Sveto pismo v zgodbah (darilna izdaja), križ - spomin na prvo sveto obhajilo s posvetilom, desetka z lesenimi jagodami, mali angelček - vse v darilni škatli
Izbrano darilo: komplet za sveto birmo: knjiga Sveto pismo v zgodbah, Youcat - molitvenik za mlade, križ spomin na sveto birmo s posvetilom, verižica z izrezanim golobčkom - vse v darilni škatli

V priloženi ponudbi lahko vsakdo najde in izbere nekaj zase; v nadaljevanju pa navajamo večino izdaj, za mnoge med njimi lahko najdete podrobnejše predstavitve tudi na naši spletni strani ... (klik na povezavo)

SVETI KRST
Prva novost je kartonka Ročno Sveto pismo (Vrstica za spomin), tu je še Darilna izdaja Krstnega Svetega pisma ... pa Krstno sveto pismo v modri in roza izdaji, tri knjižice v lični darilni škatli Darilo ob krstu - mlajša sestrica knjige Krstno darilo: tri knjižice v darilni škatli (več o knjižicah), imamo tudi knjižico Grem k maši ..., pa Svetopisemske zgodbe za najmlajše ... Sveto pismo v torbici; kartonko Moja prva knjiga o Bogu, štiri pobarvanke Jezusove prilike (o sejalcu, o usmiljenem Samarijanu, o izgubljeni ovci in o dobrem očetu) ... zelo zanimiva je Velika svetopisemska pobarvanka, Svetopisemski delovni zvezek, dve pobarvanki (Pastirica Urška in Škof Baraga); nekaj knjig ima tudi dodatne popuste: knjiga Raziskuj Sveto pismo (20 % popusta), štiri knjižice Božji darovi zame (30 % popusta), ... otrokom se je zelo priljubilo nekaj posebnih izdaj: Noetova barka, ki prinaša tudi 28 živali iz kartona, pa Medvedkovo Sveto pismo (oblečeno v "medvedjo kožo"), Sveti angel iz blaga (za najmlajše), v naši ponudbi pa lahko najdete še križe, ploščice z Marijino podobo, s podobo angela, krstne sveče, krstne srajčke, čestitke ob rojstvu, barvice ...

PRVO SVETO OBHAJILO
Pri obhajilu naj spomnimo najprej na knjigo Angel varuh (moj zvesti prijatelj) in Dolgčas pri maši ...na zalogi je tudi Prvoobhajilno Sveto pismo ...  imamo pa tudi posebno darilno izdajo Svetega pisma v zgodbah. Zaradi bele barve platnic je zelo primerna za prvoobhajilno darilo (zdaj tudi z 20 % popusta).  Lepo prvoobhajilno darilo je tudi knjiga Kruh in vino smo prinesli, pa Velika svetopisemska pobarvanka, kot priprava na spoved je zelo pomembna knjiga Tudi jaz hodim k spovedi, zanaimiv je tudi Prvoobhajanski album, slikanica Moje prve molitve, morda pri hiši še nimate Kratkega Svetega pisma v slikah (več kot 160 tisoč prodanih izvodov) ... naročite lahko tudi Svetopisemske domine, evharistične križe, vseh vrst in oblik (tudi s posvetilom), tu so še okvirji za slike, pa križci na verižici, skodelice, vabila, voščilnice ... Omenimo tudi odlično ponudbo risank na DVD-jih Velikani vere (devet sinhroniziranih risank za samo 49 €)

SVETA BIRMA
Med novostmi naj spomnimo na knjigo Youcat - Biblija (Sveto pismo za mlade), knjiga. Bog je ... prav zares (namenjena je mladim, bo pa v duhovno korist tudi odraslim), zelo iskana je tudi Zakladnica modrosti (Zbirka Za luč in moč) in njena "sestrica" Zakladnica molitve. Pri birmanskih darilih seveda ne smemo pa pozabiti tudi drugih zelo priljubljenih Youcat izdaj: Youcat za birmo in posebej za birmanske voditelje ... zelo iskan je tudi Youcat Molitvenik za mlade, pa Youcat spoved ...  Docat (družbeni nauk Cerkve), ki je res dobro darilo za birmo. Tu je še posebna revija Rad te-se imam, ki obravnava teme, zanimive za najstnike.

Še nekaj predstavitev novih izdaj iz ponudbe

 

 

Zajemi vsak dan

V Božjem načrtu je vsak človek poklican k razvoju, zakaj vsako življenje je klic. Ob rojstvu je vsem dan v kali skupek zmožnosti in lastnosti, s katerimi moramo roditi sadove.

(sv. Pavel VI.)
Sobota, 4. Julij 2020
Na vrh