Življenje je kot prazna steklenica

povejmo z zgodbo 01 2005dNeka žena se je oglasila pri svojem zdravniku in se pritoževala nad boleznimi, ki naj bi jo težile. Zdravnik jo je natančneje pogledal in se prepričal, da z njenim zdravjem ni nič narobe. Sumil je, da je glavni vzrok za njene težave njen negativen pogled na svet, zagrenjenost in slaba volja.
Modri zdravnik je peljal "pacientko" v sobo ob ordinaciji, kjer je imel spravljena zdravila. Pokazal ji je polico s praznimi stekleničkami. Rekel ji je: “Ali vidite te stekleničke? Ali ste opazili, da so prazne? Vsaka od njih je drugačne oblike, toda v bistvu so si podobne. Važneje je, da so prazne. Tako lahko vzamem eno in jo napolnim s strupom. Dovolj ga bo, da ubije človeka. Lahko pa jo napolnim z zdravilom, ki bo zbilo vročino, ublažilo glavobol ali pa uničilo bakterije v določenem delu telesa. Najvažnejše pa je, da je odločitev v mojih rokah. Lahko jo napolnim, s čemer hočem.”
Zdravnik jo je pogledal v oči in dejal: “Vsak dan nam je darovan kot prazna steklenička. Lahko jo napolnimo z ljubeznijo in življenju prijaznimi mislimi ter držami. Izbira je naša.”
Kaj bom pa jaz izbral? Življenju prijazne, pozitivne in zdravilne misli?
Ali pa strup jeze, zagrenjenosti in predsodkov? Izbira je v mojih rokah.

Vsak dan nam je darovan kot prazna steklenička. Lahko jo napolnimo z ljubeznijo in življenju prijaznimi mislimi ter držami.
V življenju lahko izbiram prijazne, pozitivne in zdravilne misli? Lahko pa strup, jezo, zagrenjenost in predsodke? Izbira je v mojih rokah.

povejmo z zgodbo 01 2005e    povejmo z zgodbo 01 2005f

 

 

 

 

 

B. Rustja, Povejmo z zgodbo, v: Ognjišče 1 (2005), 58-59.
knjiga: Zgodbe za pogum. Zgodbe za dušo 8, Ognjišče, Koper, 2009, 101
naročila knjig iz zbirke Zgodbe za dušo v spletni knjigarni Ognjišča
iz zgodovine: Zgodbe za dušo že petindvajset let.

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh