... za angela varuha

Premnogim kristjanom je misel na angele varuhe v veliko oporo pri resnem prizadevanju za življenje po evangeliju. Naj nam spodnje misli pomagajo pri tem ...vzemisicas 10 2018a

Glej, angela pošiljam pred teboj, da te bo varoval na poti in te pripeljal v kraj, ki sem ga pripravil. (2 Mz 23,20)

Vsakemu verniku stoji ob strani angel kot varuh in pastir, da bi ga vodil k življenju. (sv. Bazilij Veliki)

Naš angel varuh je vedno ob nas, s peresom v roki, da zapisuje naše zmage. (sv. Janez Vianney)

Angel varuh je kakor Božji ambasador, ki je vedno z nami. Gospod nam svetuje: “Spoštuj njegovo navzočnost!” Poslušati moramo njegov glas, ki nam svetuje ... ko slišimo tiste navdihe: »Naredi to ... Tisto je bolje ... Tega se ne sme narediti ...« “Poslušaj! Ne upiraj se mu,” ... (papež Frančišek)

Ob vseh tvojih poteh ti stojijo ob strani angeli, kakor jim je bilo ukazano. (...) V vsakem kotičku imej spoštovanje pred svojim angelom! Kako neki bi si upal storiti v njegovi navzočnosti kaj takega, česar bi si ne upal storiti v moji navzočnosti. (sv. Bernard)

Verujem, da je Življenje slehernega od nas skrivnost, od katere ima ključe edinole Bog in v katerem se skriva angel. (Julien Green)

Vsak človek ima svojega angelca in svojega hudobca. Že k zibelki priletita, se prepirata za njegovo dušo. Kateri jo bo dobil? Nato ga spremljata vse življenje in se tepeta zanj. (France Bevk)

Angel varuh svojega varovanca / spremlja, če ta želi to ali če noče, / in ko z njim prek zadnjega klanca / pride, na grobu njegovem joče. (Tone Pavček)

Še več misli v knjigi Zakladnica modrosti

nekaj več možnosti, kako otrokom obuditi misel na angele varuhe ... si oglejte v naši spletni knjigarni

slikanica Moje prve molitve
slikanica Angel varuh moj zvesti prijatelj
Skodelica Sveti angel
Angel na brvi v srčku
Križ z molitvijo Sveti angel
Sveti angel iz blaga
 ...
in še več ...

marko.cuk@ognjisce.si

Zajemi vsak dan

Ko je Sin postal človek, nam ni mogel razodeti drugega kot Očetovo ljubezen in svojo ljubezen do Očeta ter ljubezen obeh do nas.

(Hans Urs von Balthasar)
Nedelja, 7. Junij 2020
Na vrh