Ponudba Ognjišča - zakramenti 2023

Zakramenti_5-2023 3D

Majski številki Ognjišča (Ognjišče 5/2023) je priložen zveščič (katalog - 24 strani), ki je namenjen "predstavitvi" uporabnih daril ob prejemu zakramentov (sveti krst, prvo sveto obhajilo, sveta birma, sveti zakon). Naše knjižne izdaje in izdelke, ki so primerni za obdarovanje, si lahko na teh straneh ogledate, preberete kratko vsebino, pogledate ceno, se odpravite v našo spletno knjigarno ... Če pa boste še neodločni, vam bo zagotovo prišlo prav pričujoče spremno besedilo, ki ga je za "Srečanja, ki zaznamujejo življenje" pripravila Marjetka Pezdir Kofol in ga je vredno prebrati.
Tu dobimo veliko smernic, na kaj moramo pozorni pri izbiri, veliko je razlag in namigov, kaj darilo pomeni: kaj skriva knjiga, kako naj otroku, mladostniku, zakoncu, sporočimo njegov pomen in naš namen. Tako bomo lažje odkrili, kaj potrebuje novokrščenec (belo oblačilo, Družinsko Sveto pismo, spomine, molitev, nekaj praktičnega ...), kakšno naj bo darilo za prvo sveto obhajilo ... tu so koristni napotki za izbiro birmanskega darila ... tudi za sveti zakon lahko pri založbi Ognjišče najdemo veliko zanimivega in predvsem koristnega. Da vseh misli, koristnhi namigov, razlag in spodbud ... ne bi spregledali ... vam jih ponujamo tudi na tej strani. (spodaj)

Ponudbo si lahko ogledate tudi na naši spletni strani, ki vas usmerja v našo spletno knjigarno http://knjigarna.ognjisce.si/ - kjer lahko nakupujete 
Odgovorni urednik Božo Rustja je v majski urednikovi beležnici o prilogi zapisal: "Maja je veliko prvih obhajil in birm. Tudi mnogo parov se želi poročiti v tem mesecu. Nenazadnje ni malo staršev, ki se odločijo za krst otroka v majniku. Zato majski številki Ognjišča prilagamo katalog knjig in izdelkov, primernih za obdarovanje ob krstu, prvem obhajilu, birmi pa tudi ob poroki in obletnicah porok. Veseli nas, da ste mnogi prepoznali v knjigah Ognjišča in drugi ponudbi primerna darila, s katerimi razveselite svoje bližnje. Upamo, da boste tudi letos našli kaj primernega za obdarovanje. To upamo tudi zato, ker izdelki, ki vam jih ponujamo, pomagajo na poti k Bogu in duhovni rasti."

PRELISTAJTE PONUDBO OGNJIŠČA ob prejemu zakramentov_KOBZ-2023 in se oglasite v spletni knjigarni Ognjišča, pokličite: 05/611-72-20 (med 8 in 17. uro), pišite: Ognjišče d.o.o. Trg Brolo 11, 6000 Koper

 

SVETI KRST

Krst je srečanje, ob katerem te Kristus za vse tvoje življenje sprejme v skupnost s seboj in vso cerkvijo. Postaneš kristjan.(Youcat za otroke)

KAJ POTREBUJE NOVOKRŠČENEC?
Otrok, ko pride na svet, nima priloženih navodil za uporabo, starši se moramo znajti sami. Z zakramenti je podobno, dobimo jih, a brez navodil – kaj sedaj z njimi početi? Krstno darilo naj bo zato spodbudno in uporabno darilo za vso družino novokrščenca.
BELO OBLAČILO IN KRSTNA SVEČA
Botri radi podarijo belo oblačilo, ki ga duhovnik pri obredu sv. krsta položi na otroka oz. ga otroku »obleče«. V ponudbi Ognjišča boste našli oblačilca, ki jih poveznemo čez glavico (krstne srajčke), pa tudi prtiče s čipkasto obrobo. Naročite lahko (po telefonu ali na spletu) tudi takšna z izvezenim imenom otroka (pa nikar ne odlašajte do zadnje minute). Prav tako so na voljo ročno izdelane krstne sveče, na katere napišemo otrokovo ime.
DRUŽINSKO SVETO PISMO
je spodbuda za skupno molitev. V njem je 365 zgodb ali odlomkov, vsakega od njih pa spremlja misel ali vprašanje, ki otrokom in odraslim pomaga razumeti svetopisemska sporočila. Za vsak dan nekaj torej. Lepo darilo za vso družino, sploh ob krstu prvega otroka.
NEKAJ PRAKTIČNEGA, KAR POTREBUJE OTROK, IN SIMBOLIČNA POZORNOST
To je lahko nakit, ki bo počakal, da otok odraste, in potem služil svojemu namenu. Ali pa križ močnih, kontrastnih barv (te zaznavajo že novorojenčki), ki ga lahko starši obesijo nad igralni prostor ali previjalno mizo. Ta nas spomni, da je naš otrok čudovita Božja zamisel, razlogov za hvaležnost pa ob drobnem bitju kar ne zmanjka.
PODARIMO SPOMINE
Večina nas je krščenih tako zgodaj, da se svojega krsta ne spomnimo. Zato je lepo, če krščencu podarimo spomine. Krstni album je dobra izbira. Pa nikar ne podarite praznega. Vanj zapišite, kako ste vi doživeli krst otroka, ali pa kakšno iskreno misel, táko iz srca.
PODARIMO MOLITEV
Krstnemu darilu dodajmo lično kartico, na katero zapišimo, da bomo molili za krščenca. Redno, vsak dan. Naj bo trajen spomin. Vednost, da nekdo že vse življenje moli zate, pomirja. Pomirja, ko si otrok prvič razbije koleno, ko prestopa šolski prag, ko piše svoj prvi izpit ali prvič sam sede za volan.

 

PRVO SVETO OBHAJILO

Veliki Bog sebe naredi čisto majhnega – tebe pa zelo velikega! V tvoja usta in v tvoje srce pride ta, ki ga ne more zaobjeti celotno vesolje. To imenujemo ‘communio’ – obhajilo. Skupnost z Jezusom deluje tako, da vsi, ki ga prejmejo, postanejo skupnost tudi drug z drugim. (Youcat za otroke)

DARILO ZA PRVO OBHAJILO NAJ ZBUDI RADOVEDNOST
Prvoobhajanci ne dvomijo v Boga, njim je duhovni svet še samoumeven. Zato naj darilo spodbudi radovednost in daje priložnost za raziskovanje skupaj s starši, botri, babicami in dedki. Darilo naj vodi k Jezusu, naj bo otroško, ne preresno, predvsem pa otroku podarite skupen čas.

S PRVOOBHAJANCEM RAZISKUJTE, vzemite v roke Youcat za otroke in se podajte na pot iskanja odgovorov. Če se vam zdi, da ne veste, kako pristopiti, da o veri ne veste dovolj, pa z otroki prebirajte Zakajčke. Te knjige niso priročniki, ampak so zanimivo branje – otrok ob sovrstnikih v knjigi bolje razume vero in smisel krščanskega načina življenja (ob njih pa se še nasmeješ). In če nečesa ne veste, to povejte: Glej, ne vem, raziščiva skupaj. Vzemiva Youcat za otroke! (V njem ni samo znanje, zelo slikovit je in zabaven).

PRVOOBHAJILNO DARILO NAJ NE BO PRERESNO, DODAJMO NEKAJ OTROŠKEGA.
Osemletniki so nenazadnje le otroci. Zato knjigi priložimo kul zapestnico z rožnim venčkom ali pa obesek z angelčkom/srčkom, pa naj bo kričeče roza barve, da le izvabi nasmehe in ga bo deklica rada nosila.
Fantom pa je pomembno, da dobijo nekaj, s čimer jim pokažemo, da jim zaupamo (in naj bo karseda uporabno): recimo kompas ali pipec (če presodite, da je otrok dovolj zrel za varno uporabo).
Predlog za darilo za fanta: Youcat za otroke + kompas.
Predlog za darilo za punco: Youcat za otroke in zapestnica ali pisan križ (križ je simbol, je kažipot, ki nas vabi).
Če je vaš otrok športnik, pa tale predlog: rdeče Sveto pismo in žoga, na katero namesto avtograma znanega športnika napišite Božje sporočilo: Ti si moj ljubljeni sin, moja ljubljena hči, zato pazi nase 😉

ZAGOTOVO NAJBOLJŠE DARILO OB PRVEM OBHAJILU
1. Blagoslov prvoobhajanca ob odhodu od doma: Preden se odpravite v cerkev, ga vsi pokrižajte in skupaj zmolite kratek blagoslov: Recimo: Dobri Bog, blagoslovi našega Matica, da bo danes vesel prejel Jezusa. Amen.
2. Pojdite k spovedi. Otroku to ogromno pomeni, skupaj lahko preberete tudi knjigo: Tudi jaz hodim k spovedi (iz naše ponudbe).
3. Podarite sebi in otroku mirne priprave na prvo obhajilo, še posebej zadnje ure pred odhodom v cerkev naj bodo nasmejane in sproščene. Naj otrok začuti, da sta on in Jezus pomembnejša od pospravljenega stanovanja in zabave.
4. Najlepše darilo boste otroku dali, če ga boste po prejemu prvega obhajila nekaj dni zapored peljali k maši in tako izpolnili njegovo hrepenenje po Jezusu. Če je zaradi službenih obveznosti to neizvedljivo, se dogovorite z botrom, babico, dedkom, naj ga vsak dan nekdo odpelje. Veselje ob takšnem darilu je zagotovljeno!
5. Molitev. Ja, res, otroci so veseli, če jim povemo: Glej, molim zate! Da bi zmogel Jezusa spoštljivo sprejeti in deliti.

Namig: Sami izdelajte darilne bone, na katerih piše: obisk svete maše z babico in dedkom, obisk sv. maše z botrom … Lepo jih okrasite in priložite k simboličnemu darilu, vložite v knjigo … Dobra ideja, kajne?

SVETO PISMO (IN SKUPEN ČAS OB BRANJU)
Naše »rdeče« ilustrirano Sveto pismo (gl. str. 60) je eno tako »večno darilo«. Dragi botri in starši, ko za darilo izberete rdeče Sveto pismo, podarite zraven tudi svoje navdušenje, spomine – otroku pokažite, katere so vaše najljubše zgodbe, katere ilustracije so bile zanimive vam, ko ste bili otrok in ste prebirali prav takšno Sveto pismo. Spodbudite ga, da tudi on najde svoje najljubše odlomke. Tako bo bral Božjo besedo brez truda in napora.

ČE SI VSEENO ŽELITE KAJ BOLJ MODERNEGA, sodobne ilustracije z nekaj spodbude k razmišljanju, pa izberite Sveto pismo za vsak dan: v 365 zgodbah (po ena za vsak dan v letu) na kratek in zanimiv način predstavlja vsebino Svetega pisma. Na koncu je svetopisemska enciklopedija, ki bo mladim pa tudi odraslim bralcem predstavila okolje in čas, v katerem je nastalo Sveto pismo, saj so svetopisemski ljudje živeli v drugačnem času in prostoru kakor mi. Berite vsi skupaj.

 

SVETA BIRMA

Birma je srečanje, kjer te Bog okrepi s svojim Svetim Duhom za službo v Božjem kraljestvu. Potrebuje te tam, kjer živiš.(Youcat za otroke)

PET NAPOTKOV ZA IZBIRO BIRMANSKEGA DARILA
Najnovejši pametni telefon? Športno kolo? Skuter? Morda skupno doživetje? Romanje? Če denar – koliko? Kako izbrati darilo za birmo? Univerzalnega darila ni, tako kot tudi ni univerzalnega birmanca.

Naš prvi nasvet: Odkrito se pogovorite o darilu z birmancem (in starši).

Najstniki ne marajo presenečenj – zato se je z birmancem smiselno pogovoriti o njegovih željah. Otroci, ki izhajajo iz krščanskih družin, razumejo, da je zakrament sam največje darilo. A sošolci bodo dobili draga darila … Dragi botri in starši – prisluhnite svojemu birmancu, kako razmišlja, kaj mu je pomembno. Najstniki ne marajo ovinkarjenja. Morda vas bodo njegove/njene želje presenetile.

Drugi nasvet: Podarite doživetje!

 Za birmo lahko podarite izlet po željah birmanca. S takšno izbiro se izognete »materialističnemu« obdarovanju. Z doživetjem obdarite birmanca z izkušnjami in spomini. Smiselno je dodati še drobno pozornost, nekaj, »kar ostane«. Morda nekaj, kar bo mladega človeka spremljalo in spodbudilo k tihemu pričevanju. Preprosta srebrna (ali jeklena) zapestnica ali ogrlica je dobra izbira.

X Knjige pa že ne, samo prah bo nabirala!

Če birmanec rad bere, nimate težkega dela. Izberite sproščeno, veselo mladinsko branje. A kaj, če mladostnik ni navdušen bralec? Knjige so tiste tihe spremljevalke, po katerih posežemo, ko smo v stiski. Ko se zdi vse sivo in temno. Ko smo poskusili že vse. Niti vedeli ne bomo, kdaj bo najstnik odprl knjigo.

Tretji nasvet: Izberite knjigo, ki bo prinašala pozitivno sporočilo o Bogu in gradila zdravo samopodobo. Predlagamo: Tečaj vere ali Ti si Božja zamisel.

Dražja darila in denar?
Botri in starši se dogovorite, kakšen spomin želite, da ima birmanec na dan svoje sv. birme. Če kupujete dražja darila ali če boste podarili denar, darilu/kuverti dodajte nekaj simboličnega, a preudarno izbranega.

Četrti nasvet: Izberite nekaj (p)osebnega.

Se vam zdi križ zastarela (ali prepobožna) ideja? V ponudbi imamo zelo moderne križe. Mladostni so in v trendu – križ, ki je kul in hkrati tiho nosi odrešenjsko sporočilo, je originalna izbira.

Peti predlog: Sveto pismo? Youcat Biblija!

Birmanci so Sveto pismo uporabljali že pri pripravi na birmo. Nekateri družinskega, drugi pa svojega. Če si birmanec Sveto pismo želi, ga izberite skupaj z njim. Zanimivo darilo ob birmi je YOUCAT BIBLIJA – izbor svetopisemskih poglavij, opremljen z duhovitimi ilustracijami. Youcat Biblija je Sveto pismo za raziskovalce in nemirne duše – ob Božji besedi boste izvedeli podrobnosti o nastanku posameznih besedil, o zgodovinskem okolju in času, v katerem se zgodbe dogajajo. Posebno bogastvo knjige pa so kratka pričevanja mladih in citati znanstvenikov, politikov, slavnih, ki pokažejo, kako aktualna je Božja beseda. Vedno in za vsakogar. Naš peti predlog.

 

SVETI ZAKON

Zakon je srečanje, ob katerem Bog ljubezen moža in žene združi s svojo ljubeznijo. (Youcat za otroke)

Knjige so kot čokolada, najslajše so tiste, ki jih dobiš od ljubljene osebe
V ponudbi Ognjišča je kar nekaj vsebinsko bogatih knjig, ki bodo lepa popotnica na skupni poti. Nov dom mladoporočencev bo popestrila tudi kuharska knjiga – saj že pregovorno ljubezen gre skozi želodec. S. Vendelina je znala poskrbeti za tovrstne tegobe. Dober tek!

Kropilnik, kadilnice, jaslice, kipec svete družine ali sodoben križ
Morda se zdi, da so to »praholovci«. A v ponudbi Ognjišča dobite prefinjene kipce, jaslice sodobnega dizajna, ki bodo popestrile dom in mu dale vsebino. Naj pravljičnost poročnega dne odsevajo tudi vaša darila. In naj traja!

 

DRUŽINA

SVETO PISMO
.. je darilo, ki ga lahko vedno znova odpreš. Tako kot vedno znova živiš poročne zaobljube. Vsak dan znova. Tudi Božja beseda nam govori – vedno znova in vedno drugače. Sveto pismo je lepa popotnica staršev mladoporočencema.

Namig 1: podarite odprto Sveto pismo, na stojalu iz masivnega lesa, z izpisano svetopisemsko vrstico iz Visoke pesmi.

Namig 2: zelo lepo darilo ob krstu ali poroki so tudi kipci svete družine, prefinjenega minimalističnega dizajna. Kipec je modna popestritev doma, ki prinaša sporočilo ljubezni.

besedilo Marjetka Pezdir Kofol

NAROČILA: Ognjišče d.o.o., Trg Brolo 11, Koper, 05/611-72-20 (od 8h–16h),
ognjisce.narocila@ognjisce.si
Stroški odpremljanja in pošiljanja (preko Pošte Slovenije, v eur z DDV) za Slovenijo so vezani na končni znesek nakupa:

  • nakup do 39,99 € je strošek 3,90 €
  • nakup nad 40,00 € je strošek odpremljanja in pošiljanja gratis.
  • pošiljanje v TUJINO: pošljite povpraševanje in vam bomo posredovali ceno.

NAŠE TRGOVINE:
KOPER, Trg Brolo 10
KRANJ, Koroška c. 19
MARIBOR, Gosposka ul. 17
PTUJ, Slovenski trg 14

pripravil Marko Čuk

 

 

ŠE NEKAJ  POVEZAV V KNJIGARNO OGNJIŠČA (ne da bi listali katalog)

Prednost v naših ponudbah imajo knjige, saj smo prepričani, da je prav knjiga najboljše darilo, no, v naši ponudbi imamo tudi druge predmete (sveče, križe, obeske, ploščice, čestitke, slike, okvirje, vabila, darilne vrečke ...), ki so lahko več kot darila, so lahko drag spomin, ki bo v obdarovancu spodbudil rast vere.
Posebej predstavljamo vnaprej izbrana in pripravljena darila (komplete) za sveti krst, prvo sveto obhajilo in sveto birmo. Gre za pripravljena darila, v katerih je knjiga in nekaj različnih spominkov. Vse pa je v lični darilni škatli. Prednost teh kompletov je tudi ta, da jih dobite po ugodnejši ceni.
Izbrano darilo: komplet za sveti krst: kartonka Sveto pismo v torbici • knjižica Blagoslavljam te, • zapestnica - rožni venček (po izbiri: moder ali roza), • križ z molitvijo Sv. angel, • vse v darilni škatli
Izbrano darilo: komplet za prvo sveto obhajilo: knjiga Prvoobhajilno Sveto pismo • knjiga-album Moje prvo obhajilo • križ spomin na prvo sv. obhajilo s posvetilom, • desetka z lesenimi jagodami • lesena obešanka z molitvijo • vse v darilni škatli
Izbrano darilo: komplet za sveto birmo: knjiga Bog, sto in eno vprašanje o Bogu • knjiga Youcat - molitvenik za mlade • križ spomin na sveto birmo s posvetilom • verižica z golobčkom • vse v darilni škatli

V nadaljevanju navajamo še povezave na podrobnejše predstavitve nekaterih izdaj na naši spletni strani, kjer lahko knjige tudi prelistate in dobite še bolj "plastično" (3D) informacijo o tem, kar kupujete. (klik na povezavo)

SVETI KRST
Zelo zanimiva je kartonka Ročno Sveto pismo (Vrstica za spomin), tu je še Darilna izdaja Krstnega Svetega pisma ... pa Krstno sveto pismo v modri in roza izdaji, tri knjižice v lični darilni škatli Darilo ob krstu - mlajša sestrica knjige Krstno darilo: tri knjižice v darilni škatli (več o knjižicah), imamo tudi knjižico Grem k maši ..., pa Svetopisemske zgodbe za najmlajše ... Sveto pismo v torbici; kartonko Moja prva knjiga o Bogu, štiri pobarvanke Jezusove prilike (o sejalcu, o usmiljenem Samarijanu, o izgubljeni ovci in o dobrem očetu) ... zelo zanimiva je Velika svetopisemska pobarvanka, Svetopisemski delovni zvezek, dve pobarvanki (Pastirica Urška in Škof Baraga); nekaj knjig ima tudi dodatne popuste: štiri knjižice Božji darovi zame (30 % popusta), ... knjiga Raziskuj Sveto pismo ...otrokom se je zelo priljubilo nekaj posebnih izdaj: Noetova barka, ki prinaša tudi 28 živali iz kartona, pa Medvedkovo Sveto pismo (oblečeno v "medvedjo kožo"), Sveti angel iz blaga (za najmlajše), v naši ponudbi pa lahko najdete še križe, ploščice z Marijino podobo, s podobo angela, krstne sveče, krstne srajčke, čestitke ob rojstvu, barvice ...

PRVO SVETO OBHAJILO
Pri obhajilu naj spomnimo najprej na dve novosti: slikanico Robot pri družini Jelen in Youcat za otroke (katoliški katekizem za otroke in starše) ... potem pa so tu že znane in priljubljene: Angel varuh (moj zvesti prijatelj) in Dolgčas pri maši ...na zalogi je tudi Prvoobhajilno Sveto pismo ...  imamo pa tudi posebno darilno izdajo Svetega pisma v zgodbah. Zaradi bele barve platnic je zelo primerna za prvoobhajilno darilo .  Lepo prvoobhajilno darilo je tudi knjiga Kruh in vino smo prinesli, pa Velika svetopisemska pobarvanka, kot priprava na spoved je zelo pomembna knjiga Tudi jaz hodim k spovedi, zanimiv je tudi Prvoobhajanski album, slikanica Moje prve molitve, morda pri hiši še nimate Kratkega Svetega pisma v slikah (več kot 160 tisoč prodanih izvodov) ... naročite lahko tudi Svetopisemske domine, evharistične križe, vseh vrst in oblik (tudi s posvetilom), tu so še okvirji za slike, pa križci na verižici, skodelice, vabila, voščilnice ... Omenimo tudi odlično ponudbo risank na DVD-jih Velikani vere (devet sinhroniziranih risank za samo 49 €)

SVETA BIRMA
Novost je knjiga Zakaj je tudi pri nas tako (v podnaslovu piše, da je to svojevrsten križev pot za mulce - vendar to ni molitev križevega pota, ampak "križev pot" skozi najstniško dobo - za starše in mulce), zanimiva je tudoi knjiga zgodb Vodi me dobrotni Duh, med najbolj iskanimi knjigami za birmance omenimo knjigo Youcat - Biblija (Sveto pismo za mlade), knjigo Bog je ... prav zares (namenjena je mladim, bo pa v duhovno korist tudi odraslim), zelo iskana je tudi Zakladnica modrosti (Zbirka Za luč in moč) in njena "sestrica" Zakladnica molitve. Pri birmanskih darilih seveda ne smemo pa pozabiti tudi drugih zelo priljubljenih Youcat izdaj: Youcat za birmo in posebej za birmanske voditelje ... zelo iskan je tudi Youcat Molitvenik za mlade, pa Youcat spoved ...  Docat (družbeni nauk Cerkve), ki je res dobro darilo za birmo. Tu je še posebna revija Rad te-se imam, ki obravnava teme, zanimive za najstnike.

Še nekaj predstavitev naših izdaj

Majski številki Ognjišča (5/2023) smo dodali nekoliko spremenjeno (dopolnjeno) ponudbo za obdarovanje ob prejemu zakramentov (sveti krst, sveto obhajilo, sveta birma, sveti zakon). Ponudbo si lahko ogledate tudi na naši spletni strani (e-ponudba), jo lahko prelistate in ko najdete kaj zanimivega, se lahko takoj (s klikom na naslov, sliko knjige, predmeta ... kjer je možnosti izbire več - na šifro) preselite v našo spletno knjigarno http://knjigarna.ognjisce.si/ - in nakupujete  Vabimo vas, da tudi tistim, ki nimajo dostopa do spleta ali se na njem ne znajdejo, pomagate pri dostopu do te e-ponudbe.
Urednik Založbe Ognjišče Božo Rustja jo je v junijski urednikovi beležnici pospremil z besedami: Sami boste opazili, da je tudi v tej številki nekaj strani namenjenih ponudbi za obdarovanje ob prejemu zakramentov. Veseli smo, da mnogi tako lepo sprejemate to ponudbo Ognjišča in pridno naročate naše knjige in druge izdelke. Hvaležni smo, da nam zaupate, da vam ponujamo dobre in kvalitetne stvari. Predvsem pa kot kristjani veste, da boste pri nas dobili knjige s primerno duhovno vsebino za določeno starost ter druge artikle, ki bodo tudi z verskega vidika obogatili obdarovanca. Kje lahko naročite ali kupite naše izdelke, si oglejte na straneh ponudbe, ki je na sredini Ognjišče.

PRELISTAJTE PONUDBO OGNJIŠČA za sveti krst, prvo sveto obhajilo, sveto birmo, sveti zakon 2023 in se oglasite v spletni knjigarni Ognjišča, pokličite: 05/611-72-20 (med 8 in 17. uro), pišite: Ognjišče d.o.o. Trg Brolo 11, 6000 Koper

 

 

pripravlja Marko Čuk

 

 

Zajemi vsak dan

Vsak dogodek mojega življenja mi je v dobro, ker prihaja od tebe. Iz leta v leto me vodiš po svoji čudoviti Božji previdnosti.

(sv. John Henry Newman)
Petek, 1. December 2023
Na vrh