Page 7 - Zmeraj sestra Vendelina
P. 7
O hr OV t O VA E N OL ON ^ NI c A
S k LO B A S O
• 60 dag ohrovta ali zelja, 30 dag krompirja
• sol, kumina, lovorov list, jušna kocka
• prežganje: 4 žlice olja, 10 dag ocvirkov, 2 žlici sesekljane ~ebule,
2 stroka sesekljanega ~esna, 1 žlica moke
• 1 narezana kuhana kranjska klobasa
• zakuha: 10 dag riža
Ohrovt ali zelje narežemo na debele rezance. Kuhamo v osoljenem kropu malo manj kot
do mehkega, nato odcedimo.
Krompir olupimo, ga narežemo na kocke, prilijemo liter in pol vode ter ga kuhamo 15 mi-
nut. Dodamo kumino, lovorov list in jušno kocko.
H krompirju stresemo kuhano zelje in klobaso.
V ponvi na olju stopimo ocvirke, dodamo čebulo in ko ta postekleni, primešamo česen in
moko ter prilijemo zajemalko vroče vode. Razmešamo in prilijemo k enolončnici. Vse sku-
paj kuhamo še 10 minut.
V ohrovtovo enolončnico lahko zakuhamo tudi 10 dag riža. Zakuhamo ga h krompirju.
Enako pripravimo enolončnico s kislim zeljem.
38 JU h E, ENOL ON^NI c E JU h E, ENOL ON^NI c E 39
Zmeraj sestra Vendelina 2020.indd 38 20. 07. 2020 09:34:52
20. 07. 2020 09:34:52
Zmeraj sestra Vendelina 2020.indd 38
vendelina za tisk.indb 38 22.12.2008 14:24:05 vendelina za tisk.indb 39 22.12.2008 14:24:11