Page 9 - Zmeraj sestra Vendelina
P. 9
r EZ A N c I Z m A S LO m r EZ A N c I Z O r E h I
• 40 dag širokih rezancev, sol • 40 dag širokih rezancev, sol
• 7 dag masla • 7 dag masla
• po želji 4 dag naribanega sira • 10 dag mletih orehov
• po želji sladkor
Široke rezance kuhamo v osoljenem kropu 10 minut, premešamo in stresemo na cedilo.
V kozici stopimo maslo, dodamo rezance, premešamo, odstavimo in jih kakšno minuto Rezance kuhamo v osoljenem kropu okoli 10 minut. Stresemo na cedilo.
pustimo pokrite. V kozici segrejemo maslo, dodamo rezance, dobro premešamo, preložimo na ogret krožnik
Razdelimo po krožnikih in po želji potresemo z naribanim sirom.
in potresemo z orehi.
Sladkor ponudimo posebej.
r EZ A N c I S SL A N I N O
r EZ A N c I Z m A k O m
• 40 dag širokih rezancev, sol
• 5 dag masla ali 4 žlice olja, • 40 dag širokih rezancev, sol
12 dag na kocke narezane prekajene slanine ali pancete • 7 dag masla,
• nariban sir 10 dag mletega maka, 1 do 2 žlici sladkorja
• po želji 2 žlici medu
Rezance kuhamo v vreli osoljeni vodi okoli 10 minut.
V kozico na stopljeno maslo ali olje damo slanino, mešamo in ko postekleni, dodamo prav- Rezance kuhamo v veliki količini osoljenega kropa 10 minut.
kar odcejene vroče rezance. Odcedimo jih in stresemo v kozico na vroče maslo.
Premešamo in pustimo nekaj trenutkov pokrite na toplem. Dodamo mak, ki smo ga zmešali s sladkorjem in segretim medom. Premešamo.
Po želji rezance na krožnikih potresemo z naribanim sirom.
20. 07. 2020 09:35:06
Zmeraj sestra Vendelina 2020.indd 95 20. 07. 2020 09:35:06
Zmeraj sestra Vendelina 2020.indd 95
vendelina za tisk.indb 94 22.12.2008 14:25:56 vendelina za tisk.indb 95 22.12.2008 14:25:57