Page 8 - Zmeraj sestra Vendelina
P. 8

O hr OV t O VA   E N OL ON ^ NI c A
 S  k LO B A S O



 •  60 dag ohrovta ali zelja, 30 dag krompirja
 •  sol, kumina, lovorov list, jušna kocka
 •  prežganje: 4 žlice olja, 10 dag ocvirkov, 2 žlici sesekljane ~ebule,
 2 stroka sesekljanega ~esna, 1 žlica moke
 •  1 narezana kuhana kranjska klobasa
 •  zakuha: 10 dag riža



 Ohrovt ali zelje narežemo na debele rezance. Kuhamo v osoljenem kropu malo manj kot
 do mehkega, nato odcedimo.
 Krompir olupimo, ga narežemo na kocke, prilijemo liter in pol vode ter ga kuhamo 15 mi-
 nut. Dodamo kumino, lovorov list in jušno kocko.

 H krompirju stresemo kuhano zelje in klobaso.
 V ponvi na olju stopimo ocvirke, dodamo čebulo in ko ta postekleni, primešamo česen in
 moko ter prilijemo zajemalko vroče vode. Razmešamo in prilijemo k enolončnici. Vse sku-
 paj kuhamo še 10 minut.
 V ohrovtovo enolončnico lahko zakuhamo tudi 10 dag riža. Zakuhamo ga h krompirju.

 Enako pripravimo enolončnico s kislim zeljem.
 38  JU h E, ENOL ON^NI c E                                                  JU h E, ENOL ON^NI c E  39






         Zmeraj sestra Vendelina 2020.indd   39
         Zmeraj sestra Vendelina 2020.indd   39                                                   20. 07. 2020   09:34:53
                                                                                                  20. 07. 2020   09:34:53
 vendelina za tisk.indb   38  22.12.2008   14:24:05  vendelina za tisk.indb   39                   22.12.2008   14:24:11
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13